Jak objechać korek w Częstochowie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • r2r
    RS
    • 2008
    • 4720
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

TwoB, Czewę już wyremontowali na jedynce. Trwają jedynie prace "po bokach". Wal przed siebie
    Artur

Komentarz

• TwoB
      L&K
      • 2011
      • 1086
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Agamek12, r2r, SS, rafiki, dzięki chłopaki za instruktaż zatem lecę prosto jedyneczką :!:

Agamek12, do zobaczenia w poniedziałek, postaram się podgonić na tą 8:15 (mój znak rozpoznawczy - narty na dachu), będę wypatrywał Twojej "babci"
      SATYNOWA O2 Tour
      Z pozdrowieniami
      Bartek

Komentarz

• SS
        RS
        • 2010
        • 16209
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez TwoB
        zatem lecę prosto jedyneczką :!:
        tylko się nie rozochoć w Częstochowie, w drodze na Śląsk bo przy Galerii robią zdjęcia. Obyć bez pamiątki wrócił
        Pisał Sebastian

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

TwoB, nie wiem czy będę jechał swoim autem...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• TwoB
            L&K
            • 2011
            • 1086
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez SS
            w drodze na Śląsk bo przy Galerii robią zdjęcia. Obyć bez pamiątki wrócił
            dzięki, będę miał na uwadze

Zamieszczone przez Agamek12
            nie wiem czy będę jechał swoim autem...
            dobra to trąb, będę wiedział o co chodzi
            SATYNOWA O2 Tour
            Z pozdrowieniami
            Bartek

Komentarz

• SS
              RS
              • 2010
              • 16209
              • Superb III (3V3)

Witam,
              odgrzewam temat bo dzisiaj jadąc w kierunku Łodzi ruch odbywa się tylko 1 pasem. Od Tesco do wiaduktu z trzech pasów robi się 1 (zostaje środkowy). Jest opcja ze zjazdem na Tesco i wbiciem się bliżej wiaduktu z powrotem (jakaś opcja ale w korek i tak na chwilę się wjedzie). Zwężenie ma jakieś 300m i ruch zwalnia ale idzie w miarę(umiejętności jazdy na suwak)

[ Dodano: Nie 07 Cze, 15 20:46 ]
              Mała aktualizacja. Do 13 lipca DK1 będzie zwężona do jednego pasa w obu kierunkach na odcinku od nowego wiaduktu przy MCDonaldzie do nowego wiaduktu za Tesco. Współczuję jadącym, końca korka nie widać
              Pisał Sebastian

Komentarz

• sonic
                Ambiente
                • 2012
                • 155
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A to numer właśnie 13 lipca wybieram się z Poznania przez Łódź - Częstochowę do Krakowa.
                Pierwszy większy korek pewnie zaliczę w Łodzi ( musze zapytać chyba w innym wątku ) a kolejny z tego co piszecie czeka mnie w Częstochowie, bo pewno nie zdązą na czas. Po drodze planuje pokazać rodzinie klasztor i tu pytanie, którędy najlepiej tam się dostać? Czy np. zjechać wczesniej w Aleje Marszałkowską i potem Aleją Wyzwolenia dostać sie w region klasztoru, czy lepiej z głównej trasy zjechać dopier w Aleje JPII ( same Aleje macie u siebie :wink: ) ?
                To tyle co mogłem spisać z mapy - poproszę o wskazówki.

Z racji, że jest to wyjazd wakacyjny to z klasztoru chcemy pojechać zobaczyć szlak Orlich Gniazd - i tu chyba musze się dostać do drogi nr 46 tj.wylot na Szczekociny.
                A może ktoś zna ciekawe miejsce na nocleg pośrót tych gniazd ?

Komentarz

• SS
                  RS
                  • 2010
                  • 16209
                  • Superb III (3V3)

sonic, lepiej zjechać w Marszałkowską (potocznie korytarz) bo od niego zaczyna się korek, chociaż możesz trafić, że dojazd od niego będzie w korku Aleja JPII jest zwężona przy rondzie 3 Krzyży (RKR) więc znowu postoisz. Dlatego spokojniej w korytarz i później Michałowskiego albo Wyzwolenia.
                  W sprawie szlaku to jeśli jest jak na tej mapie:

to będzie problem bo Mirowska jest remontowana, tzn most na Warcie i chyba łatwiej będzie jechać od razu w ul. Legionów
                  Pisał Sebastian

Komentarz

• kras
                    Ambiente
                    • 2014
                    • 107

sonic, nie lepiej zjechać z A2 na Uniejów potem przez Łask i Bełchatów? Po co pchać się w korki w Łodzi :wink:

Komentarz

• SS
                      RS
                      • 2010
                      • 16209
                      • Superb III (3V3)

nie pisze o tych Alejach bo to jakaś lokalna maniera :wink: Normalnie prawie USA :szeroki_usmiech

[ Dodano: Wto 16 Cze, 15 11:20 ]
                      kras, miało być szlakiem więc powoli i dostojnie :wink:
                      Pisał Sebastian

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

sonic, zanim do JPII dojedziesz, to Cię ku.wica strzeli za kółkiem, bo z 3 pasów się robi 1 i wiadomo czym to skutkuje w Polsce :szeroki_usmiech może być tak, że jeszcze przed zjazdem w Marszałkowską będzie korek, ale to nie jest problem. Wtedy wskakujesz na margines i skręcasz w prawo jak do salonu VW: https://goo.gl/maps/H5c1g jak dojedziesz do ulicy to w lewo i dojeżdżasz do Marszałkowskiej
                        رافال
                        Spoty
                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• sonic
                          Ambiente
                          • 2012
                          • 155
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dzięki SS oraz kras za wskazówki. To poecę tak jak piszesz Dlatego spokojniej w korytarz i później Michałowskiego albo Wyzwolenia.

Mirowską to nawet nie myślałem, żeby tak wysoko na PN sie pchać. Ta Legionów wydaje się dobra, ale z klasztoru nie ma łatwego dojazdu do niej, bo pełno torowisk w koło.

Może szybciej bym się wydostał z klasztoru drogą 43 Pułaskiego, potem kawałek Wojska Polskiego i zjazd w drogę nr 46 ul.Bugajska w kierunku na Olsztyn ? Co Wy na to ? Żle pomyślałem - jakiś remoncik tez tu jest ?

Kras - co do Twojej sugestii może i masz rację - nie pomyślałem o tym skrócie, bo nie jeżdżę w te rejony Polski i dlatego chętnie słucham sugestii bardziej doświadczonych w tych trasach. A jechałeś tą trasą , bo na mapie wygląda jako cieniutka linia - moje alusy zatolerują asfalt na tej trasie ?

A dalej z Bełchatowa na południe do Kamieńska do głównej trasy tej z Łodzi ?

rafiki - dzięki też za ten skrót przez VW . Wasze szczegółowe informacje sa właśnie smaczkiem tego forum, bo tego się nigdzie nie wyczyta. dzięki !

Komentarz

• rafiki
                            RS
                            • 2012
                            • 15975
                            • Superb III (3V3)

sonic, od klasztoru to chyba najlepsza droga można oczywiście uliczkami osiedlowymi, ale szczerze to chyba sam bym się w nich zgubił :lol: tylko musisz mieć sporo szczęścia/cierpliwości*, bo ten lewoskręt na Olsztyn lubi się korkować (niezależnie od godziny)

*niepotrzebne skreślić :szeroki_usmiech
                            رافال
                            Spoty

Komentarz

• SS
                              RS
                              • 2010
                              • 16209
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sonic
                              Może szybciej bym się wydostał z klasztoru drogą 43 Pułaskiego, potem kawałek Wojska Polskiego i zjazd w drogę nr 46 ul.Bugajska w kierunku na Olsztyn ? Co Wy na to ? Żle pomyślałem - jakiś remoncik tez tu jest ?
                              to jest dobra opcja ale:
                              - na DK1, na lewoskręcie jest korek na światłach prawie zawsze (skręt w Bugajską) bo trochę poniżej jest przejazd kolejowy,
                              - przejazd jw jest często zamknięty i trzeba swoje odstać, a jak się trafi jakaś ciamajda to stoisz i stoisz.
                              Proponowałbym z JG zjechać na JPII do DK1 i w prawo i na światłach w lewo (Jagielońska). W ten sposób oblecisz bokiem "najsłabsze" skrzyżowania i wyskoczysz na tą samą drogę. Na Jagielońskiej uważaj bo za rondel lubią się zgubić Policjastry a okolica nie wskazuje na teren zabudowany :wink:
                              Pisał Sebastian

Komentarz

• kras
                                Ambiente
                                • 2014
                                • 107

sonic, w grudniu jechałem do Częstochowy z Poznania i jechałem przez Uniejów, Łask i potem przed samym Piotrkowem odbijałem na A1, droga od Uniejowa do Piotrkowa ok, jedynie przed Łaskiem odcinek koło 5 km bardziej wyboistej ale bez dziur, alusów nie pogniesz

Komentarz

• sonic
                                  Ambiente
                                  • 2012
                                  • 155
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dzięki koledzy za wskazówki - wszystko sobie spiszę i dam pilotowi raczej pilotce :wink: włączę Yanosika i googlemapę, bo czasem może podpowiedzieć objazd spowodowany korkiem -- i polecę w trasę.

Jeszcze pozostało mi tylko znaleźć jakiś fajny nocleg pośród orlich gniazd i potem w Krakowie na kilka dni ( qrde niezłe ceny tam są). Chyba Kraków trochę zassa moich talarów. Jak się wszystko uda to wczesniej planujemy kilka dni nad morzem pobyć w okolicach Kołobrzegu - to będę musiał się trochę powstrzymywać przed smażoną rybką i lodami, żeby starczyło na benzynę do Kraka i pobyt tam :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• SS
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 16209
                                    • Superb III (3V3)

sonic, może nie ma potrzeby mieszkać w centrum :wink:
                                    Pisał Sebastian

Komentarz

• rafiki
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 15975
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez SS
                                      Proponowałbym z JG zjechać na JPII do DK1 i w prawo i na światłach w lewo (Jagielońska)
                                      Sebastian, albo coś namieszałeś albo nie rozumiem Twojego skrótu myślowego z JPII w prawo w DK1 to się zgadza, ale potem na światłach w lewo to nie jest Jagiellońska tylko Legionów :szeroki_usmiech
                                      رافال
                                      Spoty

Komentarz

• SS
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 16209
                                        • Superb III (3V3)

rafiki, to był skrót myślowy :wink: człowieka któremu się wapno lasuje ops:
                                        Pisał Sebastian

Komentarz

• rafiki
                                          RS
                                          • 2012
                                          • 15975
                                          • Superb III (3V3)

SS, spoko, coś mi tu nie pasowało :P BTW, temat założony prawie 2 lata temu i pytanie "Jak objechać korek" jest non stop aktualne :twisted: "kocham" to miasto :twisted:
                                          رافال
                                          Spoty

Komentarz

• sonic
                                            Ambiente
                                            • 2012
                                            • 155
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Qrde a ja wszystko spisałem dla pilota i potem bym miał do niego pretensje, że źle prowadzi, a to ja opis trasy z błędem bym dał :wink:

Zamieszczone przez SS
                                            może nie ma potrzeby mieszkać w centrum
                                            Też tak myślałem, bo kilka dni tam spędzimy i się kwota zrobi.
                                            Poszukam w necie i popatrzę konkretnie jaki to adres, bo znalazłem coś na szybko i był dopisek, że bez parkingu + strefa parkowania płatna. Pewnie się skończy na noclegu w jakiejś dalszej dzielnicy i potem dojazd na rynek komunikacją miejską.

Komentarz

• SS
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 16209
                                              • Superb III (3V3)

ops: za szybko pisałem
                                              Zamieszczone przez sonic
                                              dojazd na rynek komunikacją miejską.
                                              i to jest dobry pomysł. Zaoszczędzisz na paliwie i zakwaterowaniu, odpoczniesz od kółka i zaoszczędzisz na czasie bo w korkach nie stoisz
                                              Pisał Sebastian

Komentarz

• sonic
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 155
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Czołem,

dowiedziałem się , że 13 lip. jest w Krakowie koncert Marka Knopflera z Dire Straits i z tego powodu troszkę zmieniam mój plan trasy. Nie mam niestety biletów, ale pójdziemy pod Arenę i może chociaż duży ekran wystawią na zewnątrz :wink: Szkoda,ze Arena ma zabudowany dach, bo przy otwartym byłoby słychać pewnie dobrze.
                                                Mianowicie po zwiedzeniu klasztoru poolecę bezpośrednio do KRakowa, a dopiero po pobycie w KRK pojadę na Orle Gniazda.

Tu pytanko do Was:
                                                - czy mam jechać główną trasą na pd do Mysłowic i potem A4 do KRK ?
                                                - czy może nie opłaca się pcgać do A4, tylko skręcic w Dąbrowie na Olkusz na DK 94 ?

Komentarz

• SS
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 16209
                                                  • Superb III (3V3)

sonic, jak w poniedziałek to spokojnie przez Olkusz. U nas też jużDK1 powinna być drożna :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 18 Cze, 15 10:49 ]
                                                  a nie wiem czy na A4 nie ma być remontu na 2 odcinkach :?
                                                  Pisał Sebastian

Komentarz

• rafiki
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 15975
                                                    • Superb III (3V3)

SS, remont to zdaje się gdzieś ok. Gliwic jak dobrze pamiętam...
                                                    sonic, możesz jeszcze myknąć przez Alwernię: https://goo.gl/maps/zCZNo ja zawsze tamtędy jeżdżę do Krk
                                                    رافال
                                                    Spoty

Komentarz

Pracuję...